Programma

19 april: Pretty Woman, keuzefilm van Christa Smit

Op vrijdag 19 april vertoont Cinema het Hogeland de film Pretty Woman uit 1990 van regisseur Garry Marshall, die eerder faam maakte met comedyseries als Happy Days (1974-1984) en Mork and Mindy (1978-1982), en later nog romantische films als Runaway Bride en The Princess Diaries maakte. De film is de keuze van Christa Smit uit Warffum, vaste bezoeker van de Huiskamer.

“Champagne nippend in bad worden klant en prostituee verliefd; zij leert de rituelen van de rijken en hij ontdekt wat ware liefde is en leert hoe zijn gevoel weer aan te boren”’ Op deze kordate manier werd de romcom-film Pretty Woman uit 1990 onlangs nog omschreven in een landelijke kwaliteitskrant. Ondanks het overduidelijke Assepoester/Pygmalion-plotje is de film volgens insiders zeer geslaagd, voornamelijk dankzij de wonderbaarlijke chemie tussen Julia Roberts en Richard Gere en het begin-jaren-negentig-optimisme dat van elke scène afspat.

Of deze film in de cancelcultuur van nu nog overeind weet te blijven, is geheel aan de toeschouwer en voer voor boeiende discussies.   

Wil je maandelijks onze e-mail-nieuwsbrief ontvangen met nieuws over onze filmprogrammering? Meld je dan hier aan.