Over Cinema Het Hogeland

Cinema het Hogeland
Cinema het Hogeland werd opgericht in februari 2018. Het doel van de stichting is speelfilms en documentaires te vertonen in, over, van en voor Noord-Groningen. Het grondidee is om verder te gaan dan alleen het vertonen van films, door deze te omlijsten met gesprekken met bewoners en filmmakers: zogenaamde ‘levende cinema’. Vaak nodigen we bijzondere inwoners van Noord-Groningen uit om hun favoriete film te vertonen en in te leiden. Graag gaan we daarna met het publiek in gesprek over hun (film-)ervaringen.

Speciale voorstellingen
Soms wordt hierbij aangesloten op bestaande culturele activiteiten, zoals het dansfestival Op Roakeldais (Wereldcinemafestival) of het Art Weekend Warffum (AWW). De films die dan gedraaid worden, zullen geïnspireerd zijn op deze festivals: dansfilms bij Op Roakeldais, kunstfilms bij het Art Weekend.

Huiskamercafé
De vaste basis van Cinema het Hogeland is de Huiskamer van Warffum aan het Noorderkerkpad 13 te Warffum, maar er zijn ook andere vertoningslocaties mogelijk, zoals het Spijslokaal van het openluchtmuseum Het Hoogeland, waar meer bezoekers passen en waar ook van te voren een gezamenlijke maaltijd kan worden gegeten. De reguliere voorstellingen in de Huiskamer van Warffum vinden altijd op vrijdagavond plaats, ongeveer halverwege de maand. Op deze site en in de media worden de inhoud en de aanvangstijden van de bioscoopavonden ruimschoots van te voren vermeld.

Stichting
Cinema het Hogeland is een stichting en het bestuur bestaat uit de Warffumers Ingrid Oyevaar en Louis Stiller. De stichting heeft als hoofddoel het verrijken van het culturele en maatschappelijke leven op het Groningse Hogeland, door middel van het vertonen van speel- en documentairefilms.

Heeft u vragen of opmerkingen: mail naar info@cinemahethogeland.nl