programma

Jan Steen Beeldbouwer
Het Prentenkabinet van Koos Weringh

vrijdag 17 januari 2020 20.30 uur, Huiskamercafé, Noorderkerkpad 13, Warffum:

Stichting Beeldlijn

Op deze avond presenteren we een tweetal films uit het rijke archief van de Stichting Beeldlijn, de Groningse producent van talrijke fraaie documentaires. We voeren een gesprek met de directeur van de stichting, Jo Willems, over Groningse documentaires en de rol van Beeldlijn.
Twee documentaires worden deze avond vertoond: Jan Steen, Beeldbouwer en Het prentenkabinet van Koos van Weringh. 'Beeldbouwer' Jan Steen (1938-2016) woonde aan de middendijk boven Den Andel en was een bijzonder kunstenaar en mens, die met zijn fragiele beelden van riet, klei, veertjes en stenen de natuurwetten leek te tarten. Criminoloog/journalist Koos van Weringh (oud-hoogleraar) uit Zuidlaren heeft zijn eigen kleine-grote obsessie: politieke spotprenten van over de gehele wereld. In het portret van Jasper Huizinga en Lotte Veltman volgen we de fascinerende blik van een boeiende man.

De entree van de avond is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld. Het Huiskamercafé is open vanaf 20.00 uur.

Het maximale aantal toeschouwers bij onze filmavonden in het Huiskamercafé is 35. Reserveren is noodzakelijk. Maximaal twee personen per reservering.